Replacement House Planning Permission

Planning News: Replacement House Planning Permission

February has seen a number of planning permission success stories. These include two replacement house planning permissions, and two projects in National Parks.

Replacement House Planning Permission: South Oxfordshire

Fowlers secured a replacement house planning permission on this sensitive site within South Oxfordshire.

Positioned next to a listed building and within a sensitive hamlet, the design of the proposed dwelling needed to be appropriately considered. Our design team paid close attention to the scale and materials used. Reflecting the character of the local area, the proposed replacement dwelling is designed with brick and flint elevations under a clay tile roof, with a timber-clad single-storey side projection.

Replacement House Planning PermissionIn total, permission was secured for some 4,150 sq.ft. of floorspace.

Find out more about our Planning Services

Replacement House Planning Permission: New Forest National Park

In May 2018 Fowlers gained permission for a replacement dwelling on this sensitive site located within the New Forest National Park.

The bespoke design sought to reflect the levels and contours of the site, as well as the rural setting. An enclosed courtyard area, a mix of materials including render and timber boarding, plus a variation in roof heights across the dwelling, all help to break up the mass of the replacement dwelling.

More recently, Fowlers have secured consent for a revised scheme which includes a basement area.

New Basement

New Tennis Court Planning Permission: South Downs National Park

Following on the back of gaining planning permission for works to renovate and extend this property, Fowlers secured planning permission for a new tennis court and brick and flint wall along the site boundary.

This site is located in a sensitive position in the South Downs National Park and partially within a Conservation Area. The design approach to both the new wall and the siting and screening of the tennis court was therefore crucial.

New Tennis Court

Visit the Planning Portal

Get in touch

×

Comments are closed.